optoteam-jobbsokerportal-pdv8lh5wngold9cd3cb72dvn0fh1s9hkj8ejg01ju2-qccj5atusbd9vnuoklvb9jtwfzxwlpsprac83l1zfu

Välkommen till din nya arena för jobbskifte

Arbetsmarknaden genomgår stora förändringar. Coronapandemin har fungerat som en katalysator när det gäller att använda och normalisera ny teknologi, något som Optoteam har anammat i rekryteringsprocessen av nya optikermedarbetare. Det är en anpassning av jobbskifte och rekrytering så som vi tror att det kommer se ut i framtiden. Dock utan att det har något med teknik att göra, snarare sunt förnuft.

Visste du att Optoteam hjälper dig att hitta ditt drömjobb?

De flesta i branschen har hört om Optoteam. Det är dessutom ett faktum att majoriteten av de som känner till oss vet att vi hyr ut optikerkonsulter, det gör vi också. Men vi gör mer än bara det. Optoteam har som mål att förenkla arbetet för optiker. Det gäller inte bara dem som behöver optikerbemanning, men även för de optiker som kan tänka sig att bya jobb.

Att byta jobb och att anställa kan medföra en risk…

Vad menar vi med det? Jo, det visar sig att hälften av de som bytar jobb upplever att de inte lever upp till förväntningarna som byggdes upp under anställningsintervjun.

”Varför gjorde jag detta?” ”Nu är det för sent.” ”Jag kan ju inte säga upp mig med en gång.” ”Då kommer jag få ett rykte som instabil, och i värsta fall illojal”. Det kommer du inte! Andelen som säger upp sig under provanställningen är faktiskt ganska hög.

Jobbet verkade spännande när du läste annonsen. Kontakten och kemin med de du träffade på intervjun fanns också. Processen gjorde att du såg fram emot att börja. Men ibland låter tjänsten nästan för bra för att vara sann. Det utan att företaget i fråga, för den saken skull, försöker att lura någon.

Det är inte ovanligt att både arbetsgivare och arbetstagare tar i lite extra i en anställningsprocess. Det är helt normalt. Vi får passa oss för att överdriva.

Men nu sitter du där. Det känns inte helt bra. Nu handlar det bara om att hålla ut. Om du känner igen dig, så befinner du dig i en knepig situation. Nästa gång du byter jobb kommer du vara driven av att söka dig bortifrån, inte till något. Det kan då kännas som att gräset är grönare på andra sidan, vilket vi vet att det inte är.

Tvivla inte – risken kan reduceras betydligt

Lyckligtvis går världen framåt. Mycket har ändrats från tidigare. Det har länge varit vanligt att makten ligger hos den som ska anställa, något som nu har förflyttats till den som skall anställas och sitter på kunskapen. Den tidigare grillningen vid anställningsintervjuer handlar idag mer om att parterna lär känna varandra.

Även om man genomgår en noggrann anställningsprocess så finns det en begränsning för vad man hinner under den korta tiden man har tillgänglig.

Provanställningen har för avsikt att vara en tillvänjningsperiod och bidrar bara till kortare uppsägningstid. Det är inte OK att säga, ”jag beklagar men det känns inte helt hundra, men det var trevligt att träffas”. Det krävs både ett nytt jobb och en ersättare. Genom att använda Optoteam som rekryteringskälla skaffar du dig prövotid som fungerar. Läs mer på hemsidan.

Detta kan du göra nu

Har du tankar om att byta arbetsgivare? Prata med någon som har erfarenhet, om deras tankar kring optikerbranschens arbetsgivare.

Du kan ta kontakt med Erik eller Ida och berätta för dem att du skulle kunna tänka dig att ha ett samtal om att byta jobb. De har erfarenhet från olika arbetsplatser inom branschen. Du kan dessutom vara trygg med att din förfrågan blir behandlad konfidentiellt. Det blir en nyttig och trevlig dialog om din egen framtida karriär inom optikerbranschen.

Här ifrån kan samtalet resultera i olika lösningar. Det är du som bestämmer.

  • Ni blir eniga om att avvakta. Du kan lämna ditt CV hos Optoteam och där efter bli kontaktad om något spännande dyker upp.
  • Optoteam kan erbjuda en tjänst som du tycker passar dig, om du önskar så kan du vara aspirant. Naturligtvis är det helt oförpliktande för dig.
  • Du kanske vill prova lite olika arbetsgivare. Det är fullt möjligt, och det är det som är det geniala med metoden. Du får en fastanställning och lön hos Optoteam, medan du letar efter den rätta utmaningen. Hur lång tid du behöver bestämmer du själv. När du har hittat det rätta jobbet gör Optoteam uppdragsgivaren uppmärksam på att du skulle kunna tänka dig en anställning hos dem permanent.
  • Kanske trivs du bra med att åka runt till olika arbetsgivare att du hellre vill fortsätta med det permanent. Då säger du bara det till Optoteam, så blir du en del av Optoteams fasta stab av optiker.

Vad väntar du på?

Det är fler människor som ångrar något de aldrig gjorde, än som ångrar något de har gjort. När risken är liten, finns det ingen anledning till att inte prova. Det största hindret kan vara känslan av att; ”detta har jag inte gjort förr”. Men det är många som har provat innan dig. Vi har bara inte satt ett namn på det vi gör nu. Vi har inte heller lagt förutsättningarna till rätta och pratat om det vi gör nu. Framtiden handlar om att vara transparent om ditt motiv redan från början. Att vara tydlig med varför vi gör detta är en del av processen.
Välkommen in, vi ser fram emot att höra från dig.

Kontakta Ida på telefon: +46 73-4455992 e-post: ida.v@optoteam.no eller Erik på telefon +46 70-4645120 e-post erik@optoteam.no.

Senaste artiklarna

Quit_job_se

När nyckelmedarbetare väljer att sluta

När nyckelmedarbetare väljer att sluta
AdobeStock_188372240

En rätt bemanning ökar lönsamheten

En rätt bemanning ökar lönsamheten
Nar-gjor-kundene-bruk-av-Optoteams-tjenester

När används Optoteams tjänster?

När används Optoteams tjänster?
5ee9d40a80713e46657ae86e_Her-er-noen-situasjoner2-p-1080

Kontakta oss

Är du optiker och vill jobba hos oss eller har du ett företag som behöver optiker?

Populära artiklar

optoteam-partnermodellen-1-pw5a4carkaw4ysjsjptjei7yzw4gp359gi6nmj2w8a-qccj59w0lhbzk1w1q3gop22fum2je0ozf5oqmb3dm2

Så lyckas du med partnermodellen

Så lyckas du med partnermodellen
Optoteam_5_Years

Brev till optikerbranschen

Brev till optikerbranschen
optoteam-lonn-optiker

Optikerlön: Vad tjänar en optiker?

Optikerlön: Vad tjänar en optiker?
optoteam-jobbsokerportal-pdv8lh5wngold9cd3cb72dvn0fh1s9hkj8ejg01ju2-qccj5atusbd9vnuoklvb9jtwfzxwlpsprac83l1zfu

Välkommen till din nya arena för jobbskifte

Välkommen till din nya arena för jobbskifte
visuell-sno

Visuell snö – ett synproblem som sällan upptäcks

Visuell snö – ett synproblem som sällan upptäcks
Slik-ansetter-du-en-optiker-qccj59w0lhbzk1w1q3gop22fum2je0ozf5oqmb3dm2

Så anställer du en optiker

Så anställer du en optiker
lonn_optiker

Optikerlön: Vad tjänar en optiker?

Undrar du om du får rätt lön som optiker? Ladda ner vår löneguide som ger dig statistik över optikers löner.

Våra tjänster

innleie-right

Bemanning

Rekrytering_optoteam

Rekrytering

Optiker-og-assistent-right

Standby optiker

Dela denna artikel