lar-kanna-gaida-qdd2uphbzl1g18yev2ckrjzrnbvny46hka9w1tw6ne

Lär känna Gaida – Optoteams ansikte i Stockholm

Gaida Kareem är Optoteams regionansvarige i Stockholm. Där arbetar hon flitigt med att bygga upp ett team av kompetenta optiker. Målet är att etablera Optoteams varumärke på samma nivå i Stockholm som de redan är i andra delar av Sverige och Norge.

Optoteam firade sitt femårsjubileum i augusti och har tydligt befäst sin position som en central aktör i branschen. Vi ser oss själva som en samarbetspartner för butiker och kliniker, med en ambition att göra vardagen enklare för optiker.

I dagsläget dominerar Optoteam den norska marknaden, och med våra fem år i branschen tycker vi det är dags att höja ambitionsnivån och sikta mot en större del av den svenska marknaden. Vi har redan etablerat oss som marknadsledare i Skåne, tack vare Erik – VD för Optoteam AB – som bor i Malmö och har gett oss en solid start i Sverige.

Nu är vi redo att erövra huvudstaden, innan vi tar oss an vår långsiktiga plan om etablering i hela Sverige och sedan i hela Norden.

Lokala team är en kärnidé hos Optoteam och utgör en väsentlig del av vår affärsmodell. Därför har vi satt Gaida på uppdraget att etablera vår första bas i Stockholm.

Gaidas bakgrund: Från Bagdad till Stockholm

Detta är historien om en flicka från Irak som sökte trygghet i Sverige men mötte utmaningar vid varje steg på vägen. Gaida är inte en person som ger upp, hon står på sig, löser utmaningarna och söker nya mål. Nu är det Optoteam som ska få njuta av hennes egenskaper.

Innan hon lämnade Irak tog Gaida en master i biologi vid Bagdads universitet och fick jobb som biologilärare. Men som många andra, kände hon sig tvungen att lämna sitt hemland på grund av den instabila situationen. I Sverige började Gaida ett nytt kapitel i sitt liv.

Hon kastade sig in i att lära sig det svenska språket och behövde samtidigt anpassa sig till ett mycket annorlunda utbildningssystem. Det visade sig att för att kunna använda sin tidigare utbildning i arbetssammanhang, behövde hon utöka sin mastergrad med två års studier.

Efter sex månader på lärarutbildningen med samma ämnen som hon redan hade studerat i Bagdad, kändes hela upplägget demotiverande. Gaida längtade efter att utveckla och utmana sig själv. Detta ledde henne till optikerstudiet och Karolinska Institutet i Stockholm, där hon avslutade sin optikerutbildning 2017.

Optikerbranschen erbjöd en värld av möjligheter; från att fokusera på ögonhälsa i butik till att följa de senaste modetrenderna. Men det slutade inte där. Som optiker kunde hon också söka jobb på sjukhus, arbeta med leverantörer, utveckla optisk teknologi, eller till och med starta sin egen verksamhet.

Med en värld av möjligheter vid sina fötter utforskade Gaida de stora optikkedjorna i Sverige. Men det var först när en dörr öppnade sig hos Optoteam som hon kände sig hemma.

Gaidas väg till Optoteam: Från konsult till regionansvarig

Även om hon hade en solid utbildning och erfarenhet bakom sig var den svenska optikerbranschen ny mark för Gaida. Hennes första möte med branschen var att arbeta i olika butiker, men hon önskade snart en mer varierad vardag.

Tanken på att ta över en kedjebutik eller söka positioner hos privata kedjor lockade. Under tiden tog hon jobb som konsult för optiker-vikarier. Det var då hon plötsligt fick ett samtal från en gammal bekant – Erik (VD för Optoteam Sverige) – som undrade om hon inte kunde tänka sig att bli regionansvarig för Optoteam i Stockholm.

”Det dröjde inte länge innan jag kände mig som en medlem i Optoteam-familjen.”

Gaida Kareem, Regionsansvarig, Optoteam Stockholm

 

Positionen som regionansvarig var inte bara ett jobb, det var en möjlighet att kombinera hennes färdigheter som optiker med rekrytering, marknadsföring och nätverksbyggande. Det var en chans att träffa många nya människor och bidra till tillväxten av ett företag.

För Gaida, som alltid varit intresserad av personlig utveckling, var detta en dröm som gick i uppfyllelse. Nu ska hon hugga in på att finna en plats för Optoteam i Sveriges största marknad för optiker. Om konkurrensen i Stockholm kanske är tuffare än i landet i övrigt, har hon stark tro på att det finns plats och behov för en aktör av Optoteams kaliber.

Läs också: Brev till optikerbranschen (i samband med 5-årsjubileet)

Optoteams nästa mål på agendan: Att ta ledningen i Stockholm

Gaida är fast besluten att etablera Optoteam som en ledande aktör i optikerbranschen i Stockholm. Med broschyrer i handen och en passion för sitt arbete besöker hon nya butiker varje vecka, ivrig att presentera vad Optoteam kan erbjuda.

Men vägen till framgång är sällan utan hinder. I ett område där många aktörer redan är etablerade är konkurrensen om optikerjobben hård. Men med egen insats och en intensifiering av Optoteams marknadsföring, både fysiskt och digitalt, kommer det att sätta fart på processen.

”Optoteam gav mig karriärmöjligheten som jag alltid hade önskat.”

Gaida Kareem, Regionsansvarig, Optoteam Stockholm

 

Stockholm är den största optikermarknaden i Norden, vilket är en stor möjlighet för Optoteam. Men konkurrensen är också större. Det finns flera bemanningsföretag i optikerbranschen som redan har etablerade kontakter med kedjorna, men Optoteam och Gaida tar utmaningen med sträckt arm.

För optikerbutikerna i Stockholm som vill prova något nytt, har Optoteam lösningar som vi är säkra på fungerar. Det finns alltid utrymme för förbättring. Optoteam levererar kompetens som vi vet att våra kunder värdesätter. Nu måste företaget visa att det förtjänar branschens förtroende.

”Jag satsar allt på att Optoteam ska bli lika stora i Sverige som i Norge.”

Gaida Kareem, Regionsansvarig, Optoteam Stockholm

 

Trots utmaningarna med att utmärka sig på marknaden kan Gaida informera om att Optoteam får bra feedback. De butiker som har samarbetat med Optoteam är mycket nöjda, vilket ger Gaida drivkraft att fortsätta etableringen av lokala team i Stockholm och omnejd.

Optoteams vill främja hållbarhet i branschen. Detta innebär minskad resande och lokala team. Det blir för dyrt i längden och för belastande för våra ambulerande optiker. Istället prioriterar vi att erbjuda lokal kompetens till de olika lokalsamhällena.

Gaida öppnar dörrar med fokus på lokal kompetens

I en bransch med stor konkurrens är det viktigt att skilja sig ut. Gaidas strategi för att differentiera Optoteam från konkurrenterna är i första hand att fokusera på butikerna i sitt närområde.

Genom att erbjuda konkurrenskraftiga priser, utan de extra kostnaderna för transport och logi, positionerar hon Optoteam som ett attraktivt val för lokala aktörer. Men Optoteam kan konkurrera på mycket mer än bara pris. Gaida betonar också företagets unika kompetens.

I de andra bemanningsföretagen sitter det bemanningskonsulter, inte utbildade optiker, förklarar Gaida. Detta ger Optoteam en unik fördel. Med ett team av utbildade optiker har de en djupare förståelse för branschens och butikernas utmaningar och behov. De talar optikernas eget språk, vilket kan utnyttjas till företagets fördel i förhandlingar och samarbete.

”Allt jag önskade mig i en arbetsplats, fann jag hos Optoteam.”

Gaida Kareem, Regionsansvarig, Optoteam Stockholm

 

För Gaida är rollen som regionansvarig mer än bara ett jobb; det är en passion. Hon känner ett starkt ägande till både sin roll och till Optoteam. Med en brinnande iver arbetar hon dag ut och dag in för att öppna dörrar i Stockholm. Varje ny kund, varje nytt samarbete, är en seger för henne. Och bakom denna passion ligger en stark känsla av gemenskap.

Gaida ser på Optoteam, både i Sverige och Norge, som sin nya familj. De trevliga mötena med Thanh, Arne och resten av kollegorna i Oslo, ger henne energi och motivation. Med bra möjligheter för personlig utveckling och en varierad arbetsdag är det ingen tvekan om att Gaida har funnit sin kallelse hos Optoteam, och hon ger inte upp utan strid.

Senaste artiklarna

Synfaltsinformationen-Gutavs_horne-qccj564nu56u9m1ic1u6f30lh2l2j8a22n2sp78yay

Fallbeskrivning – våga ifrågasätta!

Fallbeskrivning – våga ifrågasätta!
optoteam-partnermodellen-1-pw5a4carkaw4ysjsjptjei7yzw4gp359gi6nmj2w8a-qccj59w0lhbzk1w1q3gop22fum2je0ozf5oqmb3dm2

Så lyckas du med partnermodellen

Så lyckas du med partnermodellen
Ingebrets_hjorne-3-qccj59w0lhbzk1w1q3gop22fum2je0ozf5oqmb3dm2%20(1)

Vilka utmaningar finns vid mätning av det intraokulära trycket?

Vilka utmaningar finns vid mätning av det intraokulära trycket?
storre-ansvar-vid-forhojd-risk-for-glaukom-qccj556tnb5jy02vhjfjul94voppbj6bqifb7xach6

Större ansvar vid förhöjd risk för glaukom!

Större ansvar vid förhöjd risk för glaukom!
Gustav-qccj59w0lhbzk1w1q3gop22fum2je0ozf5oqmb3dm2

Optoteam inleder ett samarbete med Gustav Brinkby

Optoteam inleder ett samarbete med Gustav Brinkby
lar-kanna-gaida-qdd2uphbzl1g18yev2ckrjzrnbvny46hka9w1tw6ne

Lär känna Gaida – Optoteams ansikte i Stockholm

Lär känna Gaida – Optoteams ansikte i Stockholm
5ee9d40a80713e46657ae86e_Her-er-noen-situasjoner2-p-1080

Kontakta oss

Är du optiker och vill jobba hos oss eller har du ett företag som behöver optiker?

Populära artiklar

optoteam-partnermodellen-1-pw5a4carkaw4ysjsjptjei7yzw4gp359gi6nmj2w8a-qccj59w0lhbzk1w1q3gop22fum2je0ozf5oqmb3dm2

Så lyckas du med partnermodellen

Så lyckas du med partnermodellen
Optoteam_5_Years

Brev till optikerbranschen

Brev till optikerbranschen
optoteam-lonn-optiker

Optikerlön: Vad tjänar en optiker?

Optikerlön: Vad tjänar en optiker?
optoteam-stipend-scaled

Optoteam sponsrar arbetsglädje

Optoteam sponsrar arbetsglädje
visuell-sno

Visuell snö – ett synproblem som sällan upptäcks

Visuell snö – ett synproblem som sällan upptäcks
optoteam-kunnskapsarbeider-scaled

Hur leder och motiverar du kunskapsarbetare?

Hur leder och motiverar du kunskapsarbetare?
lonn_optiker

Optikerlön: Vad tjänar en optiker?

Undrar du om du får rätt lön som optiker? Ladda ner vår löneguide som ger dig statistik över optikers löner.

Våra tjänster

innleie-right

Bemanning

Rekrytering_optoteam

Rekrytering

Optiker-og-assistent-right

Standby optiker

Dela denna artikel